LÅNGPANNEBRÖD
2,2 L Rågsikt
1L filmjölk
4 dl ljus sirap
1/2 msk Färnkol (torkad stöttas i)
1/2 msk Anis
4 tsk Bikarbonat
2 tsk Bakpulver
Blanda alla torra ingridienser i en assistent eller med elvispen o degkrokarna (ha en stor bunke bara), häll i filmjölken o sirapen o kör igång assistenten. Smeten är kladdig i konsistensen. Smöra eller lägg i bakplåtspapper i en långpanna (en stor). Häll i smeten o grädda på 100 grader i 45 minuter. Därefter vrider man upp till 150 grader och när ugnen kommit upp till rätt gradantal, gräddar man i 30 min.till. (låt alltså brödet stå kvar i ugnen hela tiden) Sen har man ett jättegott bröd som även går bra att frysa in.
Ha en bra dag, trots regnet!
2,2 L Rågsikt
1L filmjölk
4 dl ljus sirap
1/2 msk Färnkol (torkad stöttas i)
1/2 msk Anis
4 tsk Bikarbonat
2 tsk Bakpulver
Blanda alla torra ingridienser i en assistent eller med elvispen o degkrokarna (ha en stor bunke bara), häll i filmjölken o sirapen o kör igång assistenten. Smeten är kladdig i konsistensen. Smöra eller lägg i bakplåtspapper i en långpanna (en stor). Häll i smeten o grädda på 100 grader i 45 minuter. Därefter vrider man upp till 150 grader och när ugnen kommit upp till rätt gradantal, gräddar man i 30 min.till. (låt alltså brödet stå kvar i ugnen hela tiden) Sen har man ett jättegott bröd som även går bra att frysa in.
Ha en bra dag, trots regnet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar