Frozen Vanilla
4-6 cl Cariel T&Q Vanilla Vodka3-4 jordgubbar
2 cl pressad lime eller citron
1/2 tsk socker
Häll samtliga ingridienser i en blender tillsammans med 1,5 dl krossad is.
Kör blendern i 10-20 sekunder.
Servera i ett kylt cocktail- eller vinglas.
Garnerat med en jordgubbe.
Frosen Margerita
Cirka en mixerkanna till 6 vin- eller låga glas
En mixer (blender)
1 liter jordgubbar
12 cl tequila eller ljus rom
8 cl apelsinlikör
6 cl citronjuice
Cirka en liter iskuber
Skölj och rensa jordgubbar. Lägg i mixerkanna tillsammans med sprit och citronsaft. Fyll upp till tre fjärdedelar med is och mixa någon minut till slät konsistens.
Inga From Sweden
3 delar Xanté Poire au Cognac1 del Campari Bitter
2 medelstora färska jordgubbar
5 delar cranberryjuice
ett stänk sockerlag
Krama ur en limeklyfta och lägg i ett tumbler-glas med krossad is.
Skaka alla ingredienser och sila ner i glaset.
Garnera med en jord-gubbe.
Sangria (drack vi med grannarna i somras, så himla gott!!)
En stor kanna (1 liter)
1 flaska rött vin, gärna från Rioja
3 msk socker
4 cl brandy eller konjak
1 dl apelsinjuice
2 msk citronsaft
1 apelsin
0,5 citron
0,5 lime
33 cl mineralvatten eller club soda
Blanda vin, socker, brandy, apelsinjuice och citronsaft i en stor kanna. Skölj, dela och skiva apelsin, citron och lime samt tillsätt dem. Låt helst stå en timme i kylen gärna över natten. Fyll upp med mineralvatten innan servering. Garnera om du vill och om det får plats med frukt som äpple, päron eller jordgubbar i skivor eller bitar. Servera i vinglas med lite is.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar