söndag 19 juni 2011

Härlig resa till Ronja & co

 Härliga Pippi med sin pappa Kapten Efraim Långstrump
Vi har haft det underbart på Astrid Lindgrens Värld, har ni inte besökt stället så kan jag verkligen rekomendera det! Det är så otroligt mysigt och så många världar samlade på ett ställe. Barnen kan leka i Villa Villekullla, klättra omkring i Mattisborgen eller leka ombord på skeppet Hoppetossan! Det är såna otroliga miljöer & så duktiga skådespelare!
 Emil teater i Katthult
 Lillebror & Karlsson på taket teater
Efter alla teaterföreställningarna fortsätter det roliga, för då kan ju barnen hoppa in och leka med Pippi, Ronja, Karlsson eller alla dom andra. Dom får besöka deras hus, klättra på jättestora möbler eller åka rutschkana uppe på Karlssons tak.
 
Barnen på Nils Karlssons pyssling stolarna
 Pippis godisaffär
En jättefin godisaffär där man kan köpa klubbor och godsaker men också Pippis chokladpengar, krumelurpiller och Karlssons kuckelimuckmedicin!
  Barnen uppslukade av Pippiteater
 
Mattisborgen med helvetesgapet
Den nybyggda Mattisborgen var helt fantastisk! Den är på 300 kvm, bara det är helt otroligt! Den har allt som i sagan, källare med fängelsehåla, det stora matbordet för alla rövare, sängarna, ja den är till och med konstruerad så att blixten kan slå ner i rövarborgen och klyva den mitt itu. Ni vet helvetesgapet. Jag va lika förtjust som lillfia!
Lillfia var jätteglad när hon fick prata med Lovis, Ronja, Birk och ett tag förföljde hon Skalle Per..
 Lillfia plaskar med fötterna, ni ser vår stuga i bakgrunden
Vi bodde på samma vackra ställe som förra året, en idyll i närheten av Solhult. Bara det är ju ett underbart namn eller hur?! Vi bodde en röd stuga vid vattnet och hälsade även på gårdens hästar, katter, höns och små kycklingungar! Efter första dagen på ALV, blev sonen varm och somnade i bilen på väg hem till stugan..vilket han aldrig gör.. Så han fick tyvärr feber och orkade inte följa med in till invigningen av Mattisskogen & Ronja på andra dagen.. Jättetråkigt, men han behövde verkligen sova., stackarn. Då är det iaf härligt att det finns videokameror.. Och sen åker vi säkert dit nästa år igen..Vi hade nog tur med vädret, visst det kom lite regn första dagen, men andra dagen hade vi strålande sol.
När vi kom hem igår kväll kom granntjejerna över till mig och vi hade tjejkväll ute på inglasade altanen. Det blev vin, choklad & tjejsnack! Jättemysigt! 
Jaha, nu måste jag fortsätta städa, tvätta och allt sånt roligt..phu.
Ha det så bra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar