Det är galet nog första advent i helgen och vad kan passa bra då om inte lite julfika, kolla in denna härliga rulltårta! Låter himla god tycker jag!
Julrulltårta
3 ägg
½ g saffran
1½ dl Strösocker
0.75 dl potatismjöl
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
200 g rumsvarmt smör eller margarin
1½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
½ g saffran
1½ dl Strösocker
0.75 dl potatismjöl
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
200 g rumsvarmt smör eller margarin
1½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
Sätt ugnen på 250°.
Täck en långpanna med bakplåtspapper.
Vispa ägg, saffran och socker pösigt. Blanda mjölsorterna och bakpulver och sikta ned i äggsmeten. Bre ut smeten på papperet i långpannan. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter. Pudra socker över kakan och vänd upp på ett papper. Dra bort papperet från kakan. Lägg över långpannan och låt kakan svalna.
Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen. Bre fyllningen över kakan då den har kallnat. Rulla samman. Låt kakan ligga med skarven nedåt. Rulla in kakan i smörpapper. Förvara kallt.
Täck en långpanna med bakplåtspapper.
Vispa ägg, saffran och socker pösigt. Blanda mjölsorterna och bakpulver och sikta ned i äggsmeten. Bre ut smeten på papperet i långpannan. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter. Pudra socker över kakan och vänd upp på ett papper. Dra bort papperet från kakan. Lägg över långpannan och låt kakan svalna.
Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen. Bre fyllningen över kakan då den har kallnat. Rulla samman. Låt kakan ligga med skarven nedåt. Rulla in kakan i smörpapper. Förvara kallt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar