Du behöver en form med avtagbara kanter (ca 26 cm)
Ingredienser :
ca 175 – 200 gram digestivkex
50-60 gram osaltat smör
ca 175 – 200 gram digestivkex
50-60 gram osaltat smör
4 äggulor
4 äggvitor
4 dl grädde
300 gram philadelphiaost
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 citroner ( rivet skal)
150 gram frysta bär
4 äggvitor
4 dl grädde
300 gram philadelphiaost
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 citroner ( rivet skal)
150 gram frysta bär
Garnering: Färska blåbär
Gör så här:
Ta fram 5 olika skålar.
I den första skålen gör du digestivbotten: Smält smöret till digestivbotten, och krossa kexen i en mixer eller smula dem väldigt väl. Rör om kexsmulorna tillsammans med smöret till en deg. Och platta ut till en botten i pajformen.
Ta fram 5 olika skålar.
I den första skålen gör du digestivbotten: Smält smöret till digestivbotten, och krossa kexen i en mixer eller smula dem väldigt väl. Rör om kexsmulorna tillsammans med smöret till en deg. Och platta ut till en botten i pajformen.
I den andra så mosar du de frysta /Upptinade bären.
Den tredje skålen vispar du endast vispgrädde i – vispa grädden hårt – men inte så den klumpar sig
och i den fjärde skålen rör du ihop du äggulor, socker, vaniljsocker, philadelphiaost och citronskal.
Och i den femte skålen vispar du äggvitorna till ett hårt skum.
Sedan rör du ner vispgrädden med äggulorna och vänder sist ner äggvitorna och de mosade bären i smeten. Sedan fyller du pajformen med fyllningen.
och i den fjärde skålen rör du ihop du äggulor, socker, vaniljsocker, philadelphiaost och citronskal.
Och i den femte skålen vispar du äggvitorna till ett hårt skum.
Sedan rör du ner vispgrädden med äggulorna och vänder sist ner äggvitorna och de mosade bären i smeten. Sedan fyller du pajformen med fyllningen.
Låt stå i frysen minst 4 timmar innan servering, men låt det gärna stå över natten. Ta fram 15- 20 minuter innan servering.
Jag har inte provat denna efterrätt själv, men visst låter den helt ljuvligt god!?
Låter supergott, kommer garanterat att testas vid tillfälle...
SvaraRaderaEller hur! Jag måste också prova den..låter mums!!
SvaraRadera