torsdag 3 februari 2011

Älskar hallon & blåbär


Cheseecake med hallon, citron och blåbär
Du behöver en form med avtagbara kanter (ca 26 cm) 
Ingredienser :
ca 175 – 200 gram digestivkex
50-60 gram osaltat smör
4 äggulor
4 äggvitor
4 dl grädde
300 gram philadelphiaost
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 citroner ( rivet skal)
150 gram frysta bär
Garnering:  Färska blåbär
Gör så här:
Ta fram 5 olika skålar.
I den första skålen gör du digestivbotten: Smält smöret till digestivbotten, och krossa kexen i en mixer eller smula dem väldigt väl. Rör om kexsmulorna tillsammans med smöret till en deg. Och platta ut till en botten i pajformen.
 I den andra så mosar du de frysta /Upptinade bären.
Den tredje skålen vispar du endast vispgrädde i – vispa grädden hårt – men inte så den klumpar sig
och i den fjärde skålen rör du ihop du äggulor, socker, vaniljsocker, philadelphiaost och citronskal.
Och i den femte skålen vispar du äggvitorna till ett hårt skum.
Sedan rör du ner vispgrädden med äggulorna och vänder sist ner äggvitorna och de mosade bären i smeten. Sedan fyller du pajformen med fyllningen. 
Låt stå i frysen minst 4 timmar innan servering, men låt det gärna stå över natten. Ta fram 15- 20 minuter innan servering.   
Jag har inte provat denna efterrätt själv, men visst låter den helt ljuvligt god!?

2 kommentarer:

  1. Låter supergott, kommer garanterat att testas vid tillfälle...

    SvaraRadera
  2. Eller hur! Jag måste också prova den..låter mums!!

    SvaraRadera