måndag 25 mars 2013

Snälla hjälp mig vinna!

Jag är med i Niiinis Stora Bakutmaningen, med mitt bidrag Browniefudgecheescake! Som jag älskar..! Så nu behöver jag er hjälp att gå in på denna länk o rösta på mig, bidrag nr: 1
Klicka här:


Ni röstar genom att skriva en kommentar på Niiinis blogg, innan fredag..! Jag skulle bli jätteglad om ni gjorde det... ;)



Recept om ni vill baka!
Cheesecakesmet:
300 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
¾ dl strösocker
Browniesmet:
2 ägg
100 g smör
2 dl strösocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl grovhackade cashew eller pecannötter
Fudgeglasyr:
40 g smör
1 msk mjölk
1½ dl florsocker
2 msk kakaopulver
cashew eller pecannötter till garenering

Använd en ganska liten form med löstagbar botten och kläm fast ett bakpapper i botten.
Ceesecakesmet: Rör samman cream cheese, vaniljsocker och socker. Ställ åt sidan.
Browniesmet: Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Häll smör och kakao i en kastrull och värm på svag värme tills smöret är helt smält och blandat med kakaon. Rör ner smöret i äggblandningen. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret och de hackade nötterna.
Häll hälften av smeten i formen och släta till ytan. Bred försiktigt på ostsmeten ända ut i kanterna. Täck med resterande Browniesmet. Grädda i nedre delen av ugnen, 180 C, i ca 30 min. Låt kallna i formen.
Fudgeglasyr: Smält smöret med mjölken. Rör ner florsocker och kakao. Låt sjuda upp någon minut. Bred ut glasyren med en slickepott i ett jämnt lager över kakan. Dekorera med nötter. Låt kakan stå kallt tills glasyren stelnat.
Allra godast kylskåpskall! Låt gärna stå över natten, eller iallafall några timmar i kylen. Servera med en klick vispad grädde! Njuuut...! 


Skickat från min iPad

2 kommentarer:

  1. Å jag kunde inte kommentera ska göra ett nytt försöka från datorn på jobbet imorgon.

    SvaraRadera
  2. Men va konstigt!? man kan även kommentera utan att lämna email eller så :-) Behöver bara skriva ditt namn o en kommentar :-) Hoppas det funkar från ditt jobb, tack!! kram

    SvaraRadera