fredag 23 september 2011

Dagens brödbak

Lillfia och jag har varit hemma idag, hon är lite bättre, så det är skönt. Vi ville göra lite gott bröd till helgen så jag letade fram ett recept och så satte vi igång..

Bröd utan jäst

I detta recept är jäst ersatt med bikarbonat vilket gör att degen inte behöver jäsa. Så smidigt!

För två limpor använder man:

8 dl rågsikt

3 dl vetemjöl

3 dl grahamsmjöl

4 tsk bikarbonat 

1 tsk salt

9 dl filmjölk

1 dl brödsirap

Sedan kan man smaksätta brödet med

grovhackade valnötter (men jag tog pistagenötter som jag hade hemma)

lite rårörda lingon

Blanda alla torra ingredienserna ordentligt, sedan har du i filmjölk och sirap. Degen ska vara kladdig, det är bara bra. Nu kan du ha i din smaksättning. Garnera brödet med flingsalt, solrosfrön, sesamfrön eller något annat gott. In i ugnen på 175'C i ca 50-60 minuter.

Så himla lätt så himla gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar