onsdag 1 februari 2012

Upprörd

Jag fattar liksom inte? Av med glitterklänningen, på med glitterklänningen..Fullvuxna människor leker med sina döttrar som om de vore plastdockor. De behöver för 17 terapi. Inte tv-tid.
Visst folk gör så mycket konstga grejer.. Pappor som står och vrålar sig tomatröda vid sidolinjen på fotbollsplaner och de här tingeltangelmorsorna i ”Mammor & minimodeller” som ser sina döttrar som barbiedockor. Vad håller dom på med? Hur skulle det vara att ge sin unge en sund uppväxt, istället?
Jo jo, alla måste få göra på sitt sätt och jadajada ... Men det här är ju ändå vansinne?! Att mammor med modelldrömmar, pyntar sina döttrar som man klär julgranar! På med glitterklänningen. Locka håret. Platta håret. Måla ögonskugga.
Så där kunde man ju själv hålla på, när man va sju år och på dockor av plast..!
En annan fundering, var är papporna till de stackars barnen? Finns dom inte med i bilden längre? Kan inte dom stoppa de här mammorna väljer att fostra sina barn in i modellvärlden...? För de flesta känner väll till kopplingen, skönehetsideal, modevärlden, ätstörningar och dålig självkänsla... 
Det är en stor sorg att TV 3 väljer att visa eländet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar