söndag 12 augusti 2012

Så gott me kantareller

Kvällens goda paj blev såhär
Så här kommer receptet på denna härliga,
Kantarellpaj
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
1 ägg
Gör så här:
Arbeta samman pajdegen och låt den vila i kylen i 5 minuter. Klä sedan en pajform och förgrädda i 225 grader i 7-10 minuter.
Fyllningen:
200 g förvällda kantareller
1 gul lök
2 dl riven ost
3 dl creme fraiche
3 ägg
salt
vitpeppar
Stek svampen i lite smör och salta och peppra. Lägg åt sidan. Hacka och fräs löken.
Blanda creme fraiche, salt, vitpeppar och ägg i en skål. Fördela svamp, lök och ost i pajskalet och häll sedan över äggsmeten. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader 25-30 minuter. Servera med t ex en god köttbit och goda grönsaker.
Bon appetit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar