måndag 16 maj 2011

Njuter vi ordentligt?

Har ni tänkt på att vi svenskar klagar väldigt mycket på just svenskar... Vi jämför oss med italienare och spanjorer och önskar att vi kunde njuta som dem. Sova siesta och dricka vin varje dag...oj va härligt! Laga risotto, sitta i solen och bara jobba så lite som möjligt.
 Vi svenskar har en förmåga att bara njuta på helgen, då vi är lediga och då klarar man inte av att dricka utan super då skallen i bitar en dag i veckan.. En enkel förklaring kanske är mörkret? Vi borde flytta till solen, säger man varje vinter. Vädret i Sverige under vinterhalvåret är bara för deprimerande...eller hur?
 
Men så kommer de här underbara veckorna.. (som tex. förra veckan..) När träden blir ljusgröna, vitsipporna förgyller marken, gruset låter under fötterna och sommardofter kommer emot en. Man är utomhus hela tiden och umgås mer med alla sina goa grannar. Det enda man kan tänka på är att man vill grilla, dricka iskalla drycker med vänner, få bruna ben och ligga på gräsmattan. Man får samma känslor som om man vore nyförälskad, massa pirr i magen och man blir så glad!
Och då undrar jag.  Kan det vara så att vi svenskar egentligen är himla bra på att njuta?
 Vackra Kalabrien
Vår resort i Kalabrien, nära Pizzo
 Här ska vi ligga och lapa sol på onsdag!
 Nu börjar det närma sig, det pirrar i kroppen och jag längtar!
Njut & Må så gott vänner

2 kommentarer: