måndag 15 november 2010

Vill du baka bröd kanske?

Måndag morgon och regnet öser ner..lätt deprimerande.. Men om ni vill överraska någon kan jag tipsa er om att baka detta jättegoda och väldigt lätta matbröd. Som inte ens behöver jäsa, det är vår familjs favoritbröd! Jag bakade det för några helger sen och nu har vi inte mycket kvar..
LÅNGPANNEBRÖD
2,2 L Rågsikt
1L filmjölk
4 dl ljus sirap
1/2 msk Färnkol (torkad stöttas i)
1/2 msk Anis
4 tsk Bikarbonat
2 tsk Bakpulver

Blanda alla torra ingridienser i en assistent eller med elvispen o degkrokarna (ha en stor bunke bara), häll i filmjölken o sirapen o kör igång assistenten. Smeten är kladdig i konsistensen. Smöra eller lägg i bakplåtspapper i en långpanna (en stor). Häll i smeten o grädda på 100 grader i 45 minuter. Därefter vrider man upp till 150 grader och när ugnen kommit upp till rätt gradantal, gräddar man i 30 min.till. (låt alltså brödet stå kvar i ugnen hela tiden) Sen har man ett jättegott bröd som även går bra att frysa in.
Ha en bra dag, trots regnet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar