onsdag 17 november 2010

Mmm..bullar!

Redan halva veckan har gått! helt galet va fort veckorna går..Så snart är det ju första advent, mysigt!
Imorse hade jag det svårt att komma till jobbet, för låset till garaget hade nämligen frusit! Och det va ju inte ens så kallt? bara -5.. Hur går det då när det blir -30 undrar man ju då? jaja.. Min goa granne A (som inte heller kom in i sitt garage) hade redan hämtat tändstickor. Så där stog vi två, med tändstickorna i högsta hugg och barnen rännande omkring oss..måste ha varit en rolig syn!?..haha! Men tillslut kom vi in till bilarna..tjohoo! Så smått nerbränd och med svavellukt på fingrarna kom jag ialla fall till jobbet. Och maken har fått stränga order om att köpa med sig låssprej hem idag..

På fredag är det min tur att ha med sig fredagsfika och jag som är ruskigt sugen på bullar, tänkte göra detta helt underbara recept på bullar i långpanna= enkelt och gott!

Philadelphiabullar i långpanna, 48 stycken
Bulldeg:
150 gram smör
5 dl mjölk
1 paket jäst
1 ägg + till pensling
1 dl socker
½ tsk salt
10-11 dl vetemjöl

Fyllning:
150 gram smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
1 msk kanel
1 tsk stött kardemumma
100 gram philadelphiaost

Gör såhär:
Smält smör i en kastrull, häll sedan i mjölken och låt det hela bli fingervarmt. Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt ägg, socker och salt. Ha i vetemjölet lite i taget och arbeta in den i degen, knåda en stund. Degen blir ganska lös, nästan som en smet. Det ska vara så. Låt degen jäsa i 30 minuter. Platta sedan ut degen i en svart smord långpanna. Använd lite mjöl på handflatan och degen är väldigt kletig. Gör 48 hål (6×8) och fördela fyllningen i hålen (drygt 1 tesked i varje hål). Jäs 15 minuter igen. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda sedan 15-20 minuter i 200 grader. Skär den avsvalnade plåtbullen i 48 bitar.
Åh, dom är såååå goda!! hoppas även jobbarkompisarna tycker det?
Ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar