onsdag 28 augusti 2013

Allt du gör förmedlar du till barnen

Jag blir lite rädd när jag ser på Hollywood fruarna..Har ni tänkt på hur läskig Gunilla är?
Visst man vet ju inte om de vinklar henne och om det "spelas"..osv. Men i vilket fall som helst så borde ju någon ta hand om hennes stackars barn.. För vad hon ser, sin mamma göra är verkligen inte bra..
Jag försöker vara en förebild för mina barn, genom att tänka på hur jag ser ut och hur jag för mig, inte bara när det gäller utseendebiten utan även andra områden, som handlar om just grundläggande värderingar. För barn gör som du gör.
Ser de att du beter dig illa mot dina medmänniskor, så kommer de upprepa det. Ser de att du nyper dig i fläsket och suckar åt din spegelbild, så är det just den biten de kommer ta till sig. Man kan ju säga att de ärver din självkänsla, om du inte passar dig..och de ärver definitivt ditt dåliga beteende.
Men sen är det såklart viktigt att man även tänker på det man förmedlar. Att man pratar med barnen om det man tycker är viktigt. För sen så kommer omgivningen göra sitt iallafall.. Tyvärr.
Det kommer komma en tid då kompisars åsikter väger tyngre och det mamma säger, är en påse skit i ungens ögon. Då får man bita ihop, rida ut stormen och fortsätta vara ett stöd. Förhoppningsvis kommer alla ut på andra sidan med självkänslan intakt.
Idag har lillfia börjat sin gympa igen, hon va jätteglad över det..! Mannen har hunnit måla lite till i hennes rum. Sen har jag fixat lite med en efterrätt till imorgonkväll..Woop Woop! Då är det nämligen dags för tjejmiddag med IHM tjejerna..! Mysigt..!
Ha en fin onsdag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar